Nu har vi haft öppet i tre veckor. Midsommarafton har inträtt och därmed vår första och kanske enda lediga dag i sommar. Livet ombord är väldigt fantastiskt roligt men samtidigt arbetsamt. Vi hade aldrig kunna drömma om den fina respons vi fått. Det gläder oss verkligen att vi kunna bjuda på en bit av vårt marina liv och att andra njuter av det som vi vurmar starkt för. De barnsjukdomar som vi drabbades av i början och det var allvarliga saker. Inte minst att ölen inte hann kylas på nytt i tid. Dessa har vi sakta arbetat bort. Vi köpte en till drickakyl. Mer porslin har vi inhandlat. Och mer personal är på väg in… Personalen går under ett schema med några fasta tider och därefter ett solschema. Skillnaden mellan en solig dag och en regnig dag är markant. Regnar det klarar man verksamheten på två, skiner solen och det blir fullt på serveringen så måste man vara fyra eller till och med fem personer.
Hyllan i baren för våra spritflaskor har ännu inte kommit på plats, Tjoppe har varit beordrad till disken lite mycket så han har inte hunnit detta. Men vi tror det finns möjlighet inom kort.
Den långa processen vi har haft bakom oss har varit vansinnigt lärorikt. Och vi har lyckats med allt, utom att få till en fast vatten o avloppskoppling till det kommunala nätet. Mycket spring o koll på tankar, fylla o tömma och detta ska planeras när man inte har gäster. Vi har drivit frågan sedan länge tillbaka, på allvar sedan i september förra året. Och vi hade en lösning om ett servitut med närmaste granne i form av Tullhuset men vår VA-kontakt på kommunen styrde av med orden att ”vi har en bättre lösning på gång för er del”. När denna lösning senare skulle komma till verket så fattade någon högre uppsatt chef att det inte fanns pengar till detta.
Vi kände oss lurade och snuvade. Och när vi för ett par veckor sedan fick veta att Citycamp för husbilar som ligger 100 meter från oss får vatten o avlopp framgrävt till dem så blev vi rätt ledsna, kanske mest Helena som kände sig orättvist behandlad. Vi har varit i kontakt med kommunen och det är på två olika ställen som besluten har tagits så vi har fått känslan av att vi hamnade hos fel kontakt. Eller att vi blivit olika bemötta för att vi är nya och okända på företagskartan, medan vår granne är en etablerad krögare i stan. Ja ja det är bara spekulationer.
Men när vi nu summerar och kan konstatera att om detta håller i sig, att vi kan tänkas omsätta någonstans i spannet mellan 600-900tusen för tre sommarmånader. Att vi snabbt fått bli rätt stora arbetsgivare som idag har sex personer anställda. Att vi får snurr på turismen då vi fångar gästbåtar och andra som besöker vår stad där vi möts av stora hejjarop över det härliga marina inslaget och den goda maten som vi erbjuder. Halmstad tycker vi har blivit vackrare och mer tilltalande med vår restaurang. Pittoreskt och mysigt invid vatten. Det tycker människan om, så även vi.
Och nu står vi här och fyller vatten om natten och håller koll på tankarna att de inte ska rämna över innan helgen är över får det går inte att få slamsugning på helgen. Det är de gångerna man känner att man kanske skulle kapa förtöjningarna och ge oss av till någon av de andra städerna i landet som har erbjudit oss en perfekt plats för båten och MED kommunalt vatten o avlopp kopplat till båten. Eller sälja verksamheten om vi inte själva vill flytta ifrån. För det är en rätt markant skillnad att ha detta flödet fungerande. Vi har från våra två händer byggt upp något som är värt miljoner och som vi ibland får erbjudande om att sälja. Vi är otroligt stolta över vår skapelse. Men det finns inget självändamål eller några känslomässiga band till båten som gör att vi inte skulle kunna avyttra verksamheten. För inte klättrar vi på stegar om nätterna när sista gästen har gått för att se att vi fixar även nästa dygn om detta ska fortsätta i oändlighet. Då packar vi och drar vidare. För vi behöver kunna sova om natten och inte stå och meka med båt.
Det är inte ofta vi bjudit på något negativt i vår blogg, men ibland vill vi ändå kunna glänta på den sidan som är den andra. Baksidan, som ju finns överallt hos alla människor i allas liv. Vi ser inte så mycket baksidor generellt, vi ser möjligheter och vi är positiva. Så positiva att vi har personer i vår omgivning som kommer förbi bara för att prata några minuter för att bli glada på nytt. Vi tankar våra vänner med energi och en öppnare syn på att ”visst kan du” och ”visst vågar du”.
Vi har kommit att bli entreprenörer i staden som banar vägen för oss och andra. Men skitfrågan ombord lyckades vi inte lösa. Och trött om natten när man står och räknar på om man ska klara ett dygn till så tänker man inte alltid lika positivt. Vi är övertygade om att våra gäster hade blivit ledsna om vi försvann från vår kaj. Men när man står där två på natten så slår tanken en att det kanske är någon annan som förtjänar oss bättre. Kommunala kvarnar är långsamma att dra och frågan är om man lägger energin på att lösa avloppsfrågan på plats i Halmstad. Om vi ens får den löst. Eller om den lättare vägen är att flytta på sig.
Nu ska vi vara lediga ett dygn och det blir nog bra med lite sömn och vila. Så kan vi se klarare på vår skitfråga.
I övrigt så har vi underbart skoj här ombord och vi älskar att ta hand om våra gäster. Vi ser potential i att kunna ha öppet på vintern. Härliga kvällar under skeppslyktans sken. En varm Sjömansbiff som puttrar på spisen innan gästerna anländer. Och annan god mat. Att kunna erbjuda goda viner till som vi kan berätta om för våra gäster. För det har varit mer än en gång som Helena fått möjligheten att på ett personligt sätt ta hand om sin gäst. Berätta om maten och vinet. Vart fisken är fångad, vart vinet kommer ifrån och vad som kännetecknar dess karaktär och druva och vad som gör att vinet och maten blir bästa kompisar i kombination.
Hittills har vi bara oss för veto en negativ erfarenhet avseende service våra gäster. Att vi inte alltid lyckas bereda plats för alla som vill komma och äta. Det har ibland varit så fullt att vi fått be gästen komma tillbaka en annan dag. Det smärtar att behöva tala om att vi inte har plats för stunden när man ser att gästen har ställt in sig på en trevlig kväll hos oss. Vi uppmanar alla att ringa och boka för att vara säkra på att få plats. 070-404 69 56 är numret till restaurangen. Och det är främst kvällar som varit fulla, i alla fall de kvällar då solen står högt på himlen och kvällen är ljummen och varm. Men som regel har vi alltid möjlighet att ge plats åt en drink i aktern, där det blivit populärt att mingla med ett glas på relingen i kvällssolen.

Första dagen, bilden är tagen någon timme innan vi slog upp portarna den 30 maj 2014.

Lite av den mat som serveras ombord.


Härliga kvällar ombord, såväl inne när vädret är urrigt som ute soliga dagar.

Och vår härliga marina känsla som vilar över båten och uteserveringen.

Och utsikten om kvällen vid disken när sista gästen har gått.

Sämre arbetsplatser finns.
Nu ska vi fira lite midsommar tillsammans. Vi slår oss ihop med Konstruktören och drar fram grillen på hans båt. För vi är rätt sugna på en köttbit efter snart en månad med fisk o skaldjur.
Vi önskar alla en trevlig midsommar och vi hoppas på ett soligt juli och att många vill komma och njuta av vår härliga restaurang invid vattnet. Vår lilla pärla i Halmstad.
Skepp o Hoj
Tjoppe och Helena
Usch! och FY!! *hötter med näven* Skäms på de människor som vill sätta käppar i hjulet för er verksamhet. Halmstad borde verkligen va stolta över att skutan ligger just hos dem. Försvinner ni så kan de sitta där med lång näsa i blöt och sakna stans bästa nytillskott. Kapar ni trossen och seglar vidare garanterar jag att sitter jag inte ombord på Jenny 2 så kommer jag definitivt att besöka er där ni ankrar. Hoppas det löser sig! Stor kram till er alla.
GillaGilla