Skördefest ombord

Återigen så inträffar det gudomliga. Att man får äta och dricka makalöst gott. En helg utan en massa båtbygge ombord. Däremot mer av god mat och en hel del administrativt arbete.
 
Smörfräst sparris och körsbärstomater, entrecote från närbutiken Gudagott och kryddsmör. Till det ett glas välsmakande RUA, Nya Zeeland och druvan Pinot Noir. Vi har varit svältfödda på att kunna laga mat och nu kan vi laga, även om vi ännu saknar ugn. Helena deklarerade för någon vecka sedan att från och med nu så måste det lagas godare mat och drickas bättre viner ombord. Till nästkommande helg så planerar vi nästa kulinariska steg och på så sätt så går man och längtar och suktar till. Och på Helena-vis så har hon räknat ut att vinkontot kommer ligga kvar på samma som tidigare genom att dricka dyrare men mer sällan. Ett smartdrag!
 
Vi hade bjudit in Konstruktören.
Och efter maten så fiskades en gammal gura fram och det sjöng och skrålades i baren. Gamla slagdängor som Nationalteatern, Cornelis och Evert Taube så vidare. Vi orkade inte sjunga längre när klockan närmade sig ett på natten så vi sa god natt till Konstruktören och gick och la oss.
 
När vi vaknade på morgonen sa Tjoppe:
 
-Helena, vilken god mat vi åt igår. Det var så fantastiskt gott och ikväll vill jag ha något vällagat igen. Typ gryta där köttet fått koka i många timmar…nä jag vet, jag vill ha rotmos och fläsklägg!! Tjoppe tindrar med ögonen och får en himmelsk blick.
 
Helena tog fasta på önskemålet och i skrivande stund så kokar lägget.
Som sagt mest underhåll och lite småfix på båten, inga stora arrangemang denna helg. Skylten till grinden har kommit upp i alla fall.
Så nu får vi framöver inte bara ladda med byggmöten, utan även mat-möten. Hösten är en fantastisk mattid, nu gäller det att plocka in skördeglädjen ombord. Undrar just vad som önskas till nästa helg, ugnspannkaka med fläsk och rårörda lingon kanske?! Dillkött? Janssons frestelse? Sjömansbiff? Och genast slår det oss att femtio procent av allt vi kommer på kräver en ugn. Vi får lösa det med ugnslösa maträtter tillsvidare. Hur som helst så är det underbart med råvarufröjd. Tänk bara hur mycket mindre butikerna skulle behöva vara om det inte fanns några helfabrikat.
 
 
Smaklig Sjömansbiff (vänster skinka på matrosen)
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 

3 reaktioner på ”Skördefest ombord

Lämna ett svar till Thomas Bjornbraten Avbryt svar