Mr Ladder

Vi har haft ett par dagar i sågspånets tecken. Nänä, det är inte Helena som tappar sitt innehåll utan vi har varit i verkstan. Vår berömda stege ska få sig en trapplåda att stå på allt för att undvika ett jättekliv för den som ska ta sig ner i maskinrummet. Med andra ord så är stegen lite kort eller om maskinrummet är för långt ner. Dock är stegen den bästa av de bästa så vi snickrar gladeligen en låda än att byta ut Mr Ladder. Han har tjänstgjort många år på vår skuta och ska så fortsätta.

Liten test på båten först där vi måttar ut hur stor lådan behöver bli. Mr Ladder blir glad av att få komma upp sig en aning.

Det bästa åt den bästa. Alltså inte till Tjoppe utan Mr Ladder. Han får ek att stå på, tåligt som bara den. (Tjoppe är absolut den näst bästa i världen efter Mr Ladder intygar vi).

Ekbiten måste snidas till lite. Tänk vad en krokig och ojämn bit kan bli fin. Tala om make-over! Men det underlättar med maskiner.

Än är inte trapplådan klar. Fortsättning följer..

Efter arbetet med trapplådan så fortsatte med durkarna..om vi inte är klara med dem för länge sen??? Jo eller nej, det är ju alltid en liten detalj kvar. Vi har ju luckor som ska monteras och sättas beslag på. Helena ska här fräsa ur ett spår så beslaget får plats.

Först mäter hon ut var det ska fräsas. Här konstaterar hon! (det är enkelt att vara blond) 

Att fräsa på fri han kräver sin kvinna.

Lysande resultat. Nu kan beslaget skruvas fast på plats och sen durken monteras i båten.

Med alla livets måsten så hann vi inte så långt som vi önskat. Men det är förbaskat kul att snickra konstaterar vi. När vi kom hem på kvällen så blev det en otroligt god soppa att värma oss med. En krämig kantarellsoppa smaksatt med bland annat sherry. Gott gott, soppa är underskattad mat. Världens lättaste och världens godaste att göra själv, och priset skäms inte för sig.

Länge leve soppan!
 (Och stormsoppa serveras på båtar, det vill säga en tjockare soppa som inte får innehållet att skvalpa över när det är sjögång)

Tjoppe och Helena och Mr Ladder

Lämna en kommentar