Ett perfekt avslut på Grekland

(...när en vän med flickvän dyker upp...)
 
 
Korfu, Ioniska Havet, Grekland
 
Om ett par timmar lämnar vi Korfu och Grekland. Eller så blir det inte riktigt så. Eventuellt blir natten lugn då vinden hotar droppa några timmar. I sådana fall släpper vi ankaret vid ön Koinotita. Ön ligger en bra bit ut från kusten men tillhör Grekland. Nästkommande morgon drar vi i sådanafall vidare mot Italien.
 
Sista dagen på Korfu blev fantastiskt. Det visade sig att vi hade vänner på ön. Brahman och hans dåvarande fru träffade vi i Willemstad (Holland) första vintern efter vi kastat loss från Sverige (för 4,5 år sedan). Båten deras låg mitt emot Wilma och vi umgicks flitigt. När vi senare drog vidare till Zierikzee, kom de och hälsade på. Sedan dess har vi hållit kontakt. Det är en av de tjusigaste sakerna med längesegling, alla nya människor man möter.
 
Därför blev det ett kärt återseende när vi åter kunde sammanstråla. Brahman som gjort en livsförändring sedan vi senast sågs hade nu en ny käresta vid sin sida. Dagen bjöd på promenad och en lång och härlig lunch med många timmars prat. Avslutningsvis tog vi oss till det bästa glasshaket på Korfu. Länge satt vi i solskenet och njöt av den underbara glassen. Men som alltid, underbart är kort och vi behövde gå tillbaka till Wilma och förbereda oss inför morgondagens segling. Vi kramade varmt om varandra med löfte om att ses någon annanstans på jorden vid tillfälle. 
 
Nu far vi vidare mot nya äventyr...
 
 
Vilken fantastisk dag vi hade med Brahman och Ignatiana!
 
Många glassar att välja emellan...
 
Medan Kapten betalar kan han inte släppa blicken från glassen...
 
Vänskap i alla enkelhet. Thank you lovely friends for an amazing day!
 
 Vi har tänkt att runda Korfu på norra sidan innan vi viker av västerut. Eventuellt gör vi ett litet stopp vid en ö mitt ute i havet...
 
Skepp o Hoj!
 


1 Björn Runmalm:

skriven

Trevligt att få följa er. Synd att vi missade varandra på Lefkas. Bra ankring utanför pirarna i Maria de Leuca. Segla lugnt Björn o Lena

Svar: Hej, kul att ni följer oss och vi håller med, det var synd att vi missade er. Seglingsskatten var betalt till och med september ut och därför har vi travat på i duktig takt för att hinna över till Italien innan månadsskiftet. Vi kom fram till Italien igårkväll och vi tog tacksamt emot ert råd att ankra utanför pirarna i Maria de Leuca. Här ligger vi fint i väntan på nya vindar som ska ta oss söderut. Seglarhälsningar från oss!
Projekt Sunshine

Kommentera här: