Nu är vi klara

(...med investeringar sånär som på ett vindroder...)

 
Kalamaria, Thessaloniki, Grekland

Som vi berättat om tidigare har vi som ambition att segla i andra vatten framöver. Tiden i Medelhavet har varit fantastisk. Inte minst har tiden här varit lärorik och vi har i lagom takt kunnat vårda och utveckla Wilma till en båt som vi kan känna oss riktigt trygga med, även på platser långt från civilisationen. Nu har Wilma aldrig varit en ”dålig” båt på något vis, det såg pappa Felix till när han en gång i tiden byggde henne. Inte heller anser vi oss vara några duvungar när det kommer till segling, uppvuxna på varsin skärgårds-ö som vi är. Men därifrån - till hur Wilma idag är utrustad och vad vi kan och vet, skiljer sig avsevärt mot när vi för fem år sedan seglade från Sverige. Fullärda blir vi förvisso aldrig och förbättringar kommer nog Wilma alltid kunna se fram emot. Men bortsett från det vindroder som väntar på oss i Gibraltar har vi faktiskt inget mer på vår lista (idag) när det kommer till just investeringar. Nu kommer vi enkom kunna lägga vår själ i att vårda, underhålla och reparera. För sönder går båtar, det är bara en tidsfråga. Med all den kärlek och förbyggande underhåll Wilma får (vilket är mycket) kan vi inte göra så mycket bättre. Inte med de förutsättningar vi har i vart fall. För första gången har vi nu samlat fakta om Wilma med beskrivning om hur hon idag är utrustad. Vi har säkert glömt nämna något, men vi lägger till vart eftersom vi kommer på. Wilmas information har samlat på en underblogg som du hittar i bloggens länklistan (Fakta om Wilma).

 

Trevlig läsning, för att komma till sidan går det även att klicka HÄR.

Skepp o Hoj!

 

1 Stellan Bengtsson:

skriven

God fortsättning på det nya året! Tack för intressant läsning! Det skall bli roligt och följa med på nya äventyr, i nya vatten! Lycka till!

Svar: Tack Stellan, så skoj att du vill följa oss på färden genom bloggen! Kram
Projekt Sunshine

2 Christina:

skriven

Hejsan vänner 🥰
Hoppas ni snart kan få släppa på tamparna också så som ni längtar..... Ut på havet vida, vill ni bara segla i en ”nymålad” båt...😉😉😉😃😃😃
Får ni gå på landbacken något eller får ni beställa mat via en app som vi får göra här hemma 😉😘
Eller anpassa inköp vid bra tidpunkter ....
Vi tänker på er och Vesta håller på att få nytt pentry 😃😅 .....
idag får det bli en sväng utomhus.... har ett strålande väder och en aning kyligare än vad vi vant oss vid....🤭🌞🌞🌞
Krama om varandra och ha det så gott ni kan 😘🤗

Svar: Hej hopp, inne på marinaområdet är vi inte lika hårt hållna. Inlåsta och jobbar vi, behöver vi inte ha munskydd om vi står ensamma. Men det finns inte många själar på denna sida om stängslet. På utsidan får vi gå med munskydd, skriftligt tillstånd och pass. Var, när och varför måste vi redogöra för. Alla restauranger,caféer och barer är stängda utom någon enstaka där man kan beställa take away. För vår del blir det mataffären och matlagning ombord. Totalt utegångsförbud råder mellan klockan 21 och 05. Så det vore skönt om den grekiska regeringen kunde släppa lite på tamparna snart. Ja och när vi får börja segla, då sätter vi kurs söderut (för att sen vika av). Så kul med Vesta, har vi inte hunnit hem innan hon är klar, så får ni skicka bilder. Ni vet väl att hon är perfekt för att äta midsommarlunch på, och pyttipanna med öl och whisky om hösten. Vore kul att kolla om detta stämmer vid tillfälle. Men nu är det inte att tänka på, för nu sitter vi där vi sitter. I en nymålad båt som inte får segla. Kram kram till er båda.
Projekt Sunshine

3 Christina:

skriven

🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗😘

Kommentera här: