Det är en stöttesten...

(...att renovera en gammal betongbåt...)
 
Kalamaria, Thessaloniki, Grekiska Fastlandet
 
Arbetet uppe på land fortskrider, men vi har en del puckar att lösa. I och för sig inget revolutionerande, om det inte vore för att vi är i främmande land. Att hitta lösningar "utanför boxen" görs inte lika lätt när vi inte är på hemmaplan. Den inre propelleraxeln (den som löper från motorn) har en flexibel koppling i vardera ände. Den ena gummihylsan har gått sönder och så här ett par generationer senare går det inte längre att få tag på en exakt likadan, de tillverkas inte längre. Vi måste därför titta efter en alternativ lösning, vilket vi tror går att lösa med hjälp av en reservdel till en bil. Vi får helt enkelt leta upp en reservdelsfirma här i Kalamaria. Sen så var det den där propellerhylsan vi behöver få isär...
 
Allt medan Kapten Betong på sitt håll sliter, ägnar sig Styrman Pimpsten åt att måla sjölådan. Sjölådan är en smart skärbräda med fack och kanter som vi använder ute till havs för att inte all mat ska flyga och fara. Se filmen, så får ni se mer från våra dagar uppe på land. 
 
Vi beklagar att ljudet inte hela tiden är på topp, men vi stöttar med lite text (och ett par hörlurar kan hjälpa även den halvdöve). Filmen är på svenska. 
 
Skepp o Hoj
1 Stellan Bengtsson:

skriven

Tack för det trevliga inslaget om propelleraxeln! Inga problem tycks vara för stora och olösliga för Er. Och så härligt o se sorgkanterna på kaptens naglar! De tyder på att han är en praktisk och handlingens man. Han tycks fixa alla problem, stora som små. Och Din fina låda, Helena blev ju superfin! Tack än en gång för fina bilder med passande musik, samt väldigt trevligt kommenterat! Sail along!

Svar: Tack Stellan för fin återkoppling. Kram från oss.
Projekt Sunshine

Kommentera här: