Vi har blivit med blötdjur...

Det kom förbi en man och i handen bar han en påse med nyfångad bläckfisk. Han räckte över påsen med orden ”det är en present”. Vi tog emot gåvan och tackade så mycket.
Nere i kabyssen diskuterade vi situationen vi hamnat i. Vad gör vi nu, vi har ju aldrig rensat bläckfisk förut och antalet gånger vi lagat densamma kan man räkna på handens fem fingrar. Bläck överallt och segt kött var första tanken. Kanske enklast att kasta den tillbaka i havet och slippa problemet. Men bläckfisk ju jättegott om den är bra tillagad. Är dessutom måltiden gratis, så smakar det ju extra fint. Vi landade i att detta var kunskap vi idag saknar men absolut behöver kunna. Vem vet, i framtiden kanske vi kommer fånga egen bläckfisk, kanske är det den enda maten vi får tag på om vi blir strandsatta på någon avlägsen atoll. Så vi bestämde oss att ta tjuren vid hornen, eller i vart fall ta bläckfisken vid tentaklerna.
Med lite efterforskning så tog vi reda på hur den mångarmade lilla krabaten enklast rensas. Sen gick vi till verket. Det visade sig vara förvånansvärt enkelt att rensa bläckfisk. I skrivande stund ligger den i kylskåpet och väntar på att bli tillagad. Det enda vi väntar på är det gott recept, vilket vi sannolikt löst under dagen.





Skepp o Hoj!
skriven
”MammaMia” 😯😯😯🤭 Dessa och sniglar, ligger inte överst på vår meny 🤭
Men jag hade nog gjort samma som ni !