Inför stundande år 2021

(...vill vi önska dig allt gott...) 
 

Kalamaria, Thessaloniki, Grekland

Såhär inför ett nytt år brukar Styrman P köpa sig en ny fin anteckningsbok. Men i år går det inte, butikerna håller stängt. Vår lampa över salongsbordet tänder vi fortfarande med hjälp av att tvinna två trådar och vi undrar, hur länge kan ett land hålla stängt? Ingen vet och ingen har svar. När Grekland öppnar upp igen, befarar man att var fjärde verksamhet förblir stängd och det för gott. 

2020 blev ju minst sagt ett annorlunda år och ingen av oss hade väl kunnat gissa vidden av virusets framfart när vi för första gången hörde talas om det, för så gott som exakt ett år sedan. Det är på ett smärtsamt sätt vi blivit påminda om hur enkelt naturen kan slå tillbaka på oss människor. För vår del hade vi aldrig kunnat drömma om att bli fast i lockdown under flera månader, först i våras och nu i höst och vinter. Det kryper lite i oss, av otålighet och i känslan av att vara i arrest. Men viktigast är ändå att vi har hälsan, vilket vi har. Utan att ha alla svar, känns det ändå gott att få vända blad och skriva år 2021 i kalendern. Detta blir det år vi kryper upp ur gropen vi föll ner i. Nu med flera erfarenheter och insikter rikare. Tror ingen av oss har för stora förväntningar. Vi vet att ting tar tid. Men det är under 2021 det vänder.

 Nu vänder det...

Så fort vi tillåts börja segla igen så gör vi det och vi hoppas kunna dela med oss av våra äventyr och rapportera från alla fantastiska platser vi besöker. Först här i Grekland, men sen bortåt och iväg. Vi hoppas du som läsare vill fortsätta hänga med. Så var rädd om dig och sluta inte drömma. Gott Nytt År fina läsare!

Skepp o Hoj!