Nästan klara för avsegling…

(…vi summerar vinterns göromål och skänker en sjösäck…)
 
 

 

Kalamaria, Thessaloniki, Grekland

 

Med varsin kaffekopp i sittbrunnen diskuterade vi vad vi egentligen gjort på Wilma under denna ovanligt långa stillaliggande period. Först kunde vi inte komma på så många saker, men när vi tänkte till kunde vi räkna upp en lång rad underhåll och förbättringar. Med ett seglingstillstånd i antågande börjar vi kunna knyta säcken. Nu behöver vi få till de resterande göromålen så vi kan komma iväg.

 

 Vad sägs om denna lista, vi har i vinter;

 

Tätat och plastat styrhytten – satt i nya dubbelglas i styrhytten – sytt ett regnskydd för nedgångsluckan – packat om livflotten – reparerat grillen – sytt nytt solskydd ovanför sittbrunnen – köpt nya madrasser – bytt skot till förseglet – förlängt skorstensröret – sytt en väska till skorstensröret – renoverat vindgeneratorn – bytt ut mastkragen – snickrat avdelare i kökslådorna – fixat läckage på värmesystemet och bytt ut slangarna till dito – bytt fönsterruta i sprayhooden – renoverat repstegen – sytt ett kapell till jollen – monterat reservlanternor – bytt vattenpump till kyl och frys – länkat i 50 meter ny ankarkätting – köpt två mobila solpaneler – monterat IRIDIUM GO (satellit hotspot) – Bytt sjövattenpump – bytt avgastempgivare – byggt nya luftintag för diesel- och vattentank – monterat en säkerhetskran till kaminens dieseltank – servat utombordaren – sytt mugghållare till sittbrunnen – modifierat autopilotfästet (numera gummiupphängt för att slippa resonansljud) – bytt stående rigg – monterat en barometer – gett kärlek till trälådan på däck – tätat sittbrunnsramen och oljat dito – fixat nytt system för att reva – lagat svenskflagga och sytt ny grekisk dito – tillverkat en låda att använda vid matlagning i sjögång – putsat allt rostfritt…

 

Inte klart, men på gång;

 Renovera badrummet (durk återstår)

Göra årliga testet av EPIRB (nödsändare)

Packa grab-bag inför årets säsong (nödväskan)

Fylla käk och vatten före avfärd.

Betala TEPAI (seglingsskatt) och hämta Wilmas papper hos Port Police i Thessaloniki

Fixa Crewlist

 

samt…

 DEN HEMLIGA UPPGRADERINGEN! Spännande så säg. Vi lottar ut en sjösäck till den som först gissar rätt på vad det kan vara  * .

 

 

(* Besättningarna på S/Y Vaare, S/Y Tiki eller M/S La Banda får inte gissa. Inte heller får Kaptens lillebror eller Bosse J gissa, de kan tänkas veta…) 

 

Sen…sen…kan vi börja segla!!! Om vi längtar??? Nähä…

 

 Reparationer, underhåll och uppgraderingar. Vi använder den stillaliggande perioden till förbättringar…
 
Trälådan på däck  har fått kärlek, den har Kaptens pappa snickrat en gång i tiden. Den heta solen går hårt på trädetaljer…
 
 Skafferiet ombord är nu knökfullt…men vi ska bunkra liiite till innan det är dags att kasta loss…
 
 Även Styrman Pimpten fick sig en uppgradering…här med en ny klänning som är tunn och sval (en så kallad klimakterieklänning)

 

Skepp och Hoj!

 

 

 

 

8 reaktioner på ”Nästan klara för avsegling…

 1. Fixa en ny växel spak till utombordaren så den får fungerande fram och back/ mvh Glenn
  Ps: Vi är friska ok krya i dessa corona tider har varit hem skickad från jobbet sen i påskas och att bedriva fordons utbildning hemifrån datorn.
  (Teoretisk träslöjd)

  Gilla

  • Ha ha ha…nä det är inte växelspaken även om den fortfarande behövs. När (om) vi fixar den så är du den första vi kontaktar. Skönt att höra att ni är friska. Teoretisk träslöjd…är det rena rama Cirkus Benneweise??! Ha ha ha…

   Gilla

 2. Då är der väl vatten då…. eller i värsta fall diesel.
  Så ser det i alla fall ut för oss, som också ligger i startgroparna.
  Ska bara fixa den omöjliga tepaien först, och klippa mig!
  Men, sen kör vi!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s