Vad gör ni där borta…

(…när ni ligger på ankaret dagarna i ända…)
 
 

Cannigione, Sardinien, Italien

 

Jo det kan man just fråga sig och den frågan får vi emellanåt. Hur vi får dagarna att gå och hur vi sysselsätter oss ombord under de många timmar vi inte är i land. Vi sysselsätter oss så klart med allt det som ni själva gör hemma, fast för oss då oftast med en liten twist. Vi diskar (för hand) och tvättar kläder (för hand) och vi tvättar båten (för hand), vi hämtar vatten (för hand). Vi går till badhuset (havet utanför relingen) och vi duschar (på däck med hjälp av en flaska med sötvatten). Vi lagar mat (med enkla medel) och vi lagar sådant som gått sönder. För tillfället så ägnas tid åt att lappa och laga vår segelkapell. När man som vi lever och bor ombord och seglar frekvent året om så slits saker i en rasande fart. Annars är ju toaletten en sådan pryl som de flesta seglarna har erfarenhet av att behöva underhålla och laga i tid och otid.

 

Men visst finns det annan tid också. Nu för tiden så är vi oftast begåvade med internet om vi ligger i en ankarvik. Med hjälp av ena mobilens internet-abonnemang så delar vi detta till våra andra enheter, såsom PC och Ipad. Vi streamar svensk tv och läser en del.

 

 Allt tar längre tid att göra för oss som lever ombord…till exempel så finns det ingen vattenkran som det kommer oändligt med vatten ur. Allt vatten måste fyllas på, och det gör vi oftast ”för hand”. Vi tar med oss dunkar i dingen när vi åker in till land och går på vattenjakt. Vi gillar att leta vatten, det har visat sig vara ett trevligt jobb. Men det tar sin tid och därför respekterar vi alla vattendroppar på ett sätt vi aldrig tidigare gjort i livet…Men visst finns det tid för lite annat också…
 

Framför allt så roar vi oss med att läsa andra seglingsbloggar. Men ibland har vi även behov av att läsa om sådant som inte alls har med segling att göra. Man kan emellanåt bli trött på att allt som skrivs om handlar om knopar, vindriktning och ankarvikar. Vi vill helt enkelt ha nya inputs.

 

Främst så följer vi två bloggar vi gärna skulle vilja tipsa er om. Den ena är våra vänner Knut och Marianne som Pimpsten känt i närmare 20 år och som nu håller på att ställa om sina liv från ekorrhjulet till ett annat liv på hjul, närmare bestämt husbil. Mycket välskriven och spännande blogg där de är hemma i Sverige på sommarhalvåret medan de drar söderut i Europa om vintern. Deras blogg heter M/F Solsken och den hittar du HÄR.

 

 M/F Solskens bjuder på trevlig läsning…
 

Den andra är också den en husbilsblogg. Den drivs av paret Anna och Roger och deras blogg heter boihusbil.se. Det riktigt roliga är att vi numera har en privat kontakt vid sidan om bloggen med Anna och Roger. Vi hittar likheter mellan våra sätt att leva, men också olikheter. Vi hämtar inspiration och får tips av varandra.

 

 Anna o Roger lever fulltid i deras husbil…
 

Vad som driver Anna och Roger är främst nyfikenhet. De vill se vad som händer när man ändrar sitt liv drastiskt genom att överge sin fasta boplats. Genom ett bra internet så kommer de även fortsättningsvis kunna arbeta via Annas företag VimleWebb med målet att ha ett inspirerande och roligt jobb, men samtidigt inte behöva arbeta så många timmar för sin försörjning. Utan att mer kunna plocka in av andra värden, främst mer tid för varandra. De vill att livet ska upplevas, inte bara levas! Detta har de kommit fram till under många och långa diskussionskvällar över ett glas vin.

 

 Anna och Roger är ett friskt par som snart släpper handbromsen för varmare breddgrader…
 

Det står på deras önskelista att få upptäcka nya platser och knyta nya vänskapsband med människor de möter längs med vägarna. Vi tror att många går med liknande drömmar som Anna och Roger, att kunna få göra livet lite enklare och vinna mer tid. Förutom att Anna skriver så helt bedårande bra, vi bara älskar hennes raka stil, så delar hon och Roger öppenhjärtigt med sig av upplevelser, fakta och tankar kring husbilsboendet. De uppdaterar bloggen ofta vilket är en fröjd för den som läser den, inget är väl tråkigare en blogg som sover.

 

Vi har en önskan om att någon gång i framtiden lyckas sammanstråla med Anna och Roger, där vi ligger i en hamn med Wilma och de står intill med sin FrankieBoy (husbilen heter så). Ofta finner man husbilsplatser intill småbåtshamnar. Vi vet fast vi ännu inte träffats fysiskt att vi gillar varandra. Men det är lite förtidigt att lägga en flaska välkomstbubbel på kylning redan nu…men vi är beredda!

 

Vi gillar Anna och Rogers sätt att möta problem och nya situationer. De låter sig inte fastna i gammalt utan efter att de accepterat så anpassar de sig med nödvändiga förändringar. Och när den nya kursen är satt, ja då accelererar de. Därför så känns deras blogg rätt så obekymrad och inte tung att läsa. Utan tvärtom, den lyfter och sporrar dig till att tänka mer positivt. Titta gärna in på deras sida och låt dig inspireras. Länk kommer HÄR.

 

Snart kastar de loss (kan man säga så om husbil…man säger kanske att de släpper på handbromsen) för att styra mot varmare breddgrader. Vi önskar dem lycka till på resan och vi tycker det är en fröjd att få haka på så här redan i början av deras äventyr!

 

Skepp o Hoj!

 

2 reaktioner på ”Vad gör ni där borta…

  1. Vad fina ord om oss och bloggen, tack! Längtar tills vi får hänga på riktigt, vi är precis som ni övertygade om att det blir otroligt roligt och inspirerande. Om inte annat kan vi jämföra utgifter… jag har bloggat om julis siffror idag. Det går i alla fall åt rätt håll. Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s