Kaptens dag…

(…and thank you all friends for a great birthday…)
 
 
Snyggaste pojken med keps och allt…present från vännerna!
 
 
Pollença, Mallorca, Spanien
 
Kapten fick en fantastisk födelsedag. Han skulle vilja tacka för alla gratulationhälsningar han fått…många har hört av sig och han känner sig tacksam och rörd. Tusen tack!!!
 
Kaptens dag började lugnt, precis som han önskade. Ägg och bacon på förmiddagen. Lite Yatzyspel (som han förvisso förlorade). Efter lunch droppade båtgrannarna in och vi satt på däck och hade lite gofika i flera timmar. Vännerna överraskade med en flaska whisky…Mmm….nu kan vi göra Irish Coffee ombord!
 
Japp så blev det senare kväll och vi tog dingyn in till Pollença och där på kajen så möttes vi av goda vännerna från Vaxholm. Kramkalas och sen fann vi oss en trevlig restaurang.
 
Kaptens goa vän sedan länge…kärt återseende!
 
 
Kapten fick som sagt välja själv från menyn och beställde in sin favorit, revbensspjäll. Gott, gott…men lite skoj är det ju med våra olika traditioner länder emellan. Här verkar man inte lägga på något grönt alls på tallriken…pommes och kött! Inget mer…frågor på det?! (Tur att vi inte bara lever på restaurangmat här på Mallis…risk för vitaminbrist…ha ha ha!)
 
Vi hade fantastiskt trevligt och tiden bara rusade iväg. Så gott att se goa vänner…Kapten sken som en sol hela kvällen! (ja det gjorde vi allihopa).
 
Efter middagen så blev det en promenad och sen fann vi ett nytt hak att slå oss ner på. Te till damerna och Gin och Tonic till männen. Och så fick Kapten överraskande ett födelsedagspaket av vännerna! En Sverigekeps, en fantastisk fin kökshandduk med texten Vaxholm insytt och servetter med sjökort över Stockholms Skärgård. Det sistanämnda får bli nödkarta så vi hittar hem en vacker dag…så vi får åtminstone spara en servett för framtiden!
 
 
Kapten älskar Gin och Tonic!
 
 
Det är inte ofta Kapten dricker Gin o Tonic nu för tiden. Med alla dagar lediga så håller vi på lite alkoholregler för att det inte ska bli för mycket av det goda. Därför är starksprit något som vi dricker och njuter av undantagsvis. Men så njuter man desto mer de gånger det väl står på menyn. Glädjen i Kaptens blick går inte att ta miste på.
 
 
 
Ja den trevliga födelsedagen passerade fort…men än är inte festligheterna över. För nya äventyr står på agendan. Så vi har anledning att återkomma!
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 reaktioner på ”Kaptens dag…

  1. Jag blir så lycklig av att se att Ni har det bra, i stort sett varenda da, TACK ska Ni ha. Att segla och uppleva miljöer är något som många behöver. Att ha minnen från andra länder och tillsammans med goa vänner gör livet värt att leva på ålderns höst gör att minnen ger en underbar tröst. Fortsätt att njuta av livet.Stor kram till Er båda FELIX

    Gilla

    • Tack Felix. Jo detta livet är gott. Bättre har vi nog aldrig mått. Och det är trevligt att du följer oss via länk…så får du nästan en känsla av havets saltstänk. Kram

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s