Tveksam kärlek

 
(…jo hur go och kärleksfull hunden Boot än är…så ryggar man lite…han skulle verkligen behöva sig ett julbad..)
 
 
Amora, Portugal
 
Hur underbart det än är med hundar som söker närhet så kan det kännas knepigt. Och så är det lite med hunden Boot här på varvet. Det är en vildhund…eller kanske skulle man säga en föredetta vildhund. Numera så går han i hasorna på den gamla pappan på varvet…ser man hunden först, så vet man att den gamle mannen är i närheten. Och vise versa.
 
Boot älskar att åka truck. 
 
Och när han kommer springandes över gårdsplanen och man sätter sig på huk för att locka till sig honom, så är han som regel inte intresserad. Man blir negligerad och ratad. Det går bara inte att locka honom, inte ens med godsaker. Det är det liksom upp till honom när han tycker sig att det passar för att hälsas på.
 
Det är av förklarliga skäl lite dubbelbottnat när Boot ändå kommer fram spontant och söker närhet och kärlek. Plötsligt kan han bli enormt tillgiven. Han vill upp i knät. Man vill helst inte ha honom för nära näsan bara. Vi sa till varandra att Boot skulle behöva ha sig ett julbad, men vi är lite osäkra på hur han skulle reagera på det. Vi vill inte bli ovänner och han verkar trots sitt lite udda hundliv, vara en lycklig hund. Han verkar vara mer intresserad av att åka truck än av hygien. Punkt. 

 
Ja det gullades inte bara med hundar denna dag. Som vanligt stod målning på agendan. Och i skrivande stund så återstår bara ett sista lager vitt ovan vattenlinjen (..vi ser äntligen slutet).
Fantastiskt varma och sköna dagar har vi här i Amora…
 
Men färgen såg inte ut att räcka för Kapten, så Pimpsten skickades iväg till färgaffären. Upp på cykeln och iväg. Men de hade inga mindre burkar kvar. De skulle dock ordna en snabb leverans från den andra affären. Ner till båten igen och då säger Kapten att det nog behövs mer ändå…mer än det Pimpsten beställt.
 
Ja så det blev upp på cykeln igen och så iväg för att köpa en större burk istället, som de hade hemma…
 
Och så tillbaka igen. 
 
Denna lilla panik uppstod då vår färgbutik ämnade stänga sin butik över jul och nyår. Och vi måste därför se till att vi har material att arbeta med. Vi vill ju inte gärna att arbetet ska stanna upp i över en vecka.
 
Det blev totalt fyra turer på cykeln för Pimpsten innan dagen var över, mat behövdes ju också…det ska rullas köttbullar ombord på Wilma.
 
Ja så även vi har julstressat en aning som ni förstår… 
 
Hmm…
 
Skepp o Hoj!
 

4 reaktioner på ”Tveksam kärlek

  1. Cykel är ett underbart transportmedel. Jag längtar efter ärenden att göra. Nu ska jag iväg till kinesen runt hörnet för att köpa två stolar men ska nog inte ta cykeln denna gång. Det får bli apostlahästarna.

    Gilla

  2. Ja…. ni e härliga som vanligt, och vi stressar vidare i våra solstolar 😘😉😘😉
    Vi önskar er en alldeles fantastisk God och annorlunda Jul 😅🍻
    Så hörs vi snart igen ! Kram till er båda och lukta nu på glöggen 😉😉😉😘😘😘

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s