Vi klädde av henne!

 
Hur felsöker man i detta trassel om det går en säkring? Tjoppe gjorde det enkelt. Han tog bort allt och slängde på tippen. Och så bygger han om allt på ett logiskt och lättarbetat vis så även Helena ska kunna felsöka om det behövs. Första gången Helena såg Tjoppe gå fram med tången och klippa bort alla kablar på den andra båten så tänkte hon HJÄLP. Hur ska vi nu någonsin få ihop detta igen. Men när Tjoppe har fått fixa klart så är antalet kablar färre och de få som finns sitter fint klammade. Det finns ett båtutryck som heter shipshape och betyder ungefär ordning och reda och att var sak har sin plats. Så shipshape får det bli.
 
Vi fick en strålande solig dag. Passade på att klä av henne seglen. I vinter blir det översyn på hennes röda segel. De är i gott skick men lite UV-skydd behövs ses över.
 
Sen blev det hårt arbete, det vill säga lunch i solen och en låång siesta. Vi vände ansiktena mot solen och sög åt oss det sista av värmen.
Det går inte att klaga på utsikten. Det går inte heller att klaga på vädret. Sena september och sol och arton grader varmt.
Wilma njöt också av solen.
 
Lite måla och fix ombord. Och Helena har kollat in lite smarta förvaringslösningar på nätet.
Denna sak finns på IKEA. Fickor för Ipad, sin läsebok och glasögon medmera ryms i denna lilla väggförvaringen. En varsin sådan i sovhytten och vi har shipshape även där. Fast vi har ju ingen sängkant att hänga den i, men vi sätter väl tryckknappar eller gör något annat smart.
Ännu finns det tid för sådana beslut. För ännu kladdar mest med takfärg. Kladd kladd.
 
Skepp o Hoj!