Lisa för själen

En liten utflykt i Bohuslän denna våt-mörka årstid. En del platser är otroligt vackra oavsett väder och tid på året. Och skärgården är ett sådant. Husen ligger insprängda mellan klipporna för att skyddas från hav och blåst. Tidig eftermiddag men det börjar lysa lite i husen och på någons uteveranda. Det ger ett ombonat intryck fast luften är kall och kylig där man står med vinden i håret. Vi människor har alltid gillat havet och det är mångas dröm att bo med havsutsikt och sjötomt. Och i fantasin så leker man med tanken att man klampar in hemma och slår av sina stövlar så lera och blöta höstlöv faller av och man möts av kaffe- och bulldoft innanför tröskeln. Man sticker i sina fötter i ett par tofflor och slår sig ner i en skön fotölj och blickar ut över havet samtidigt som man sträcker sig efter sin bok. Man bättrar på pläden så den ligger behagligt över benen. Och självklart så sprakar en brasa i bakgrunden....nä inte riktigt, det var bara i fantasin som sagt. Men då är det bra med en båt för som regel så erbjuder en båt havsutsikt den med. Lisa för själen är bara förnamnet!
Vi åkte tillbaka efter uträttat ärende. Och ja vi tog en kopp kaffe på stående fot tillsammans med Tjoppes pappa i hans verkstad. Nästan samma känsla. Men utflykten var trevlig och vad smakar väl bättre än fika efter det man varit utomhus.
 
Ombord så har vi fått upp dörrarna till vitrinskåpet som nu är färdigfernissade. Glasrutorna i skåpet är slipade som prismor. Robust och vackert. Vi kommer nog att få till en go känsla även här är vi övertygade om.
Hösttrötta så blev det en tidig kväll. Gott så.
 
Skepp o Hoj!