M/S Sunshine af Sweden

Ja idag så var vi med i Hallandsposten med ett reportage. Stadens lokala tidning har ju följt oss under alla byggåren, och nu när de fick höra att vi lagt ut båten till försäljning så undrar ju givetvis HP såväl som Halmstadborna om varför man väljer att lägga ut sin stora dröm till försäljning.
 
Bild i Hallandsposten, fotograf Roger Larsson. Artikeln publicerad den 31 januari 2015.
 
Reportern undrade därför om det inte var en god idé med en blänkare kring detta, för att ge svar åt alla funderingar och spekulationer som gärna uppstår. På något sätt så ter det sig onaturligt och ologiskt i folks ögon att man först lägger ner så mycket tid och pengar på en sak och sen ganska fort därefter avyttrar saken. Men vi tänker inte alls så. Till saken är att det är tack vare vårt båtbygge som vi skapat oss en plattform för nästa dröm.
 
Nu tror vi i och för sig att båten inte är så lättsåld, pengen är stor och detta ska lyckas kombineras med en potentiell köpare som gillar denna typ av båt. Men vi har ju flera tänkbara scenarier i hur vi tar nästa steg beroende på om båten blir såld och i sådana fall till vilket pris. Givetvis har vi även ett trevligt lappkast utifall vi behåller vår underbara båt, men då går förändringen inte lika fort. Dock kittlar det entreprenörs- och äventyrsnerven i oss båda. Det känns lite konstigt att inte veta så mycket om framtiden, vi står i ett vägskäl och det hela hänger på försäljningen vilken väg vi ska vika av på. Alla vägar mynnar i något roligt, men de skiljer sig vitt åt beroende på vad som händer.
 
Vi tyckte reportaget var riktigt bra skriven, och en härlig film fanns med och det är inte annat än att man sträcker på sig lite, för vi känner oss väldigt nöjda med båtbygget.
 
 
 
Vår skuta som haft arbetsnamnet och restaurangnamnet M/S Sunshine men som i registret hetat M/S Orskär har nu fått det officiella namnet M/S Sunshine af Sweden. M/S Sunshine var upptaget i registret så vi la till "af Sweden". Det kan te sig rätt bra, då hon kan ligga i vilken hamn som helst utan att det känns som hon hamnat på villovägar.
 
Vi tog en promenad nyligen utmed Laholmsbukten, och så vackert stilla det kan vara även i januari månad. Hade vi haft någon av våra mindre båtar sjösatt denna dag så hade vi varit ute och guppat på havet.
 
Skepp o Hoj
 
Tjoppe och Helena