Födelsedag ombord

Idag (eller igår då klockan passerat midnatt) så har det firats ombord. Helena la 48 år bakom sig och detta firades med god mat och trevligt sällskap. En väldigt önskad present fick hon, en kista. Ja nu kan man tro att det är av morbida anledningar man vill ha en kista men det var inte en sådan som man lägger döingar i. Utan en sjömanskista. Helena letade efter Johnny Depp i den, men han saknades. Dock så fanns det tom plats för massa annat trevligt. Bild kommer. Kistan är placerad nere i salongen, bredvid soffan. Nu är nog salongen helt klar, undervåningen i övrigt förutom de svindyra skeppslyktorna och den fina kontorsstolen till kontoret.
 
Vi har haft besök från Socialförvaltningen idag ombord inför vår stundande verksamhet. Det var ett trevlig möte och efteråt så sa vi till varandra att det har varit en alltigenom trevlig process att få till tillstånden. Vi upplever att myndigheterna har varit positiva och att det inte alls är den omöjlighet som olyckskorpar varnar oss om. Dock krävs det att man tar reda på en hel del regler, driver sin process framåt, samarbetar och att man är ute i god tid.
 
Vi har även förbeställt utemöbler, som vi hittat hos AJ Produkter. En rätt välarbetat utemöbel som har en marin touch. Av något skäl så blir det inte det enklaste billigaste, utan det ska smälta in i miljön och ha rätt god kvalitet. Punkt för punkt bockar vi av, även om en hel del kvarstår. Vi fortsätter räkna ner tiden, och räkna på åldern...det tog rätt lång tid det här.
 
Skepp o hoj
 
Tjoppe och Helena