Att välja rätt böna

Vi ställde in kaffekvarnen häromdagen med hjälp av Konstruktören. Många espresso blev det innan vi var nöjda. Nu tror vi att vi har funnit rätt böna och rätt malning för ett gott kaffe ombord.
Konstruktören i farten. Han har bott i flertalet länder och vet hur en espresso ska smaka.
 
På uteserveringen så band vi fast kokostrossen i vårt gamla stockankare.
Denne mannen har redan valt rätt böna. Han satte sig och började splitsa en ögla på trossen. Lite lätt stor och otymplig tross, men allt går (utom möjligtvis små barn).
Tjoppe kan kanske inte så mycket om kaffe, men är en fena på det mesta inom båt o bygg.
 
Nedan är en bild taget för ett halvår sedan. Den gången splitsade han en betydligt mindre tross och han fick använda förstoringsglas.
 
Byggresan börjar gå mot sitt slut. Äntligen.
 
För sex år sedan såg det ut såhär.
Båten på botten. Här en bild från bärgningen. Ett stort bakslag minst sagt, men vi kämpade vidare.
Och här en bild från hur hon ser ut idag, vår stora dam.
 
På fredag eftermiddag börjar vi testa vår verksamhet. Vi kan inte riktigt genrepetera innan, räcker kylare, klarar båtens tankar trycket från en verksamhet med vatten och avlopp, hinner vi kyla ölen, kan vi hålla bra service med korta väntetider åt våra gäster, är menyn rätt, kommer betalningen att flyta utan tekniska bekymmer…hinner vi klart?
 
Nu blir ju vår verksamhet betydligt mer blygsam än den som Helena höll i på flygplatsen, så det ska nog inte vara några bekymmer. Men lite rampfeber ska man nog ha ändå trots allt. Och helt perfekt kanske det inte blir första dagen…vi saknar rutinen, den kommer med tiden, och vi kanske är lite förlåtna i så fall. Bra väder är dock utlovat, vi tackar vädergudarna.
 
Skepp o Hoj
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 

2 reaktioner på ”Att välja rätt böna

  1. Jag är alldeless överväldigad! Vilket otroligt fint arbete som Ni har gjort. Allt ser ut att vara perfekt och väl genomtänkt. Jag gissar att det pirrar lite i magen inför premiären på fredag. Det kommer säkert att gå bra. Halmstadborna har säkert fått en ny attraktion och matställe. lycka till!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s