Korsa Atlanten för egen köl..

Vi sitter på trappan bak i aktern, på steget som leder ner till maskinrummet och vi dricker en kopp te och en synnerligen god tigerkaka, wrauoo! Solen värmer våra ansikten och plötsligt säger Tjoppe; -Han kom bara halvvägs!! Helena ser ut som ett stort frågetecken, tittar på Tjoppe och ser honom blicka ut över kajen. Där går en kille i röda skjorts. Sen trillar poletten ner och Helena började skratta gott. Det finns en sägen som säger att bara den som har korsat Atlanten på egen köl får bära ett par röda byxor. Och då denna kille bar skjorts, alltså byxor på halv längd, så borde han ju bara kommit halvvägs. Vi fortsätter vårt muntersnack och bestämmer oss sen för att kanske göra någon nytta på båten, annars blir den kanske aldrig klar.
 
Äntligen målarväder så färg och penslar åkte fram.
 
Locket till vår låda som rymmer styrlådan målade vi på nytt, det har spilts lite lim och plast på den sedan förra sommaren.
 
 
Och locket till själva styrlådan likaså.
 
Och en hylla till sjökorten i styrhytten har tillverkats under ett par dagar..
 
 
Praktiskt att kunna har sjökorten nära till hands när man är ute till sjöss.
 
 
Hyllan klar och försedd med eklister. Och mamma-och-pappa-skyddsängel-hyllan var tillslut också klar.
 
 
Hyllan är pluggad och fernissad. -Skepp och hoj, säger mamma och pappa!
 
Och våra lanternor, styrbord och babord dvs grönt och rött ljus har blivit återmonterade på båten..
 
 
Köpa nya eller behålla gamla är frågan. En del gamla ting har vi valt att behålla, inget fel på och det ger en liten känsla av båtens ålder trots att vi renoverat så gediget.
 
 
Styrbordslanternan på plats.
 
Sen kom det förbi en kvinna som gav Tjoppe en bukett blommor..
 
 
Mycket trevligt, han charmar nog damerna den där Tjoppe.
 
Dagen avslutades med lite säkerhetsarbete.
 
 
Ett par nya och snygga (!) brandsläckare installerades på båten. Vi ska ha fler vad det lider men dessa två får ersätta våra gamla, väl fungerande och godkända men hyggligt slitna och fula av ålder. Dessa nya skäms ju inte för sig tycker vi. Vi valde svarta med vit text, men det finns även vita med svart text.
 
Kvällen avslutades med lite asiatisk mat, snabblagat och gott när man byggt båt en hel dag. Nu är det inte längre korvens år kan intygas.
 
Mot horisonten!
 
Tjoppe och Helena