Vårluft!

Vi har varit lite båtbyggarlediga ett par dagar för att hälsa på barn och barnbarn som bor vid den östra kusten. När vi lämnade Halmstad så låg isen fortfarande på Nissan. Och väl tillbaka så hade den spruckit upp och försvunnit. Det kändes vår och sinnena blev alldeles lätta när vi såg vattnet blänka då solstrålarna studsade på vattenytan.

Vi passade på att vända ansiktena mot solen där vi satt på kajen med en kopp te och vi planerade lite för de närmaste veckorna. Sen satte vi fart med att bygga vidare på ingången till styrhytten, samt på aktersidan om styrhytten där nedgången till maskinrummet är samt ingången till den lilla toaletten.

När mörkret lagt sig, som numera inte sker förrän vid halv sex på kvällen så fortsatte vi med lite inomhusjobb. Våra öppningsbara fönster har nu fått sina fönsterhakar ditsatta.Känslan man får när man kan sätta bock för en uppgift är obeskrivlig.

Sen plockade vi upp leveransen av div lampor.En stor däckslampa som ska sitta i badrumstaket och ett par sänglampor. Mässing så klart.

Och i främre hytten har vi bäddat rent med nya lakan.Vitt och rosa, sommarfräscht. Ja vad gör man inte när våren är i antågande.Det kräver en viss teknik att bädda denna säng, då den går i brösthöjd på Helena. Faktum är att när täckena ska på plats så slungar vi upp dem som värsta lassot, och gissa om vi har fått upp tekniken nu. I helgen letade vi efter en bra pall att ha nedanför sängen. Men vi är lite kräsna så det lutar nog åt att vi får snickra ihop något själva. Nu har vi inte större problem med att hoppa upp i sängen, men veckan då vi låg för ankare så fick Tjoppe kasta upp Helena ungefär som när han bäddar sängen. Annars hade hon fått sova på durken nedanför. Och en pall kan även vara bra om man har gäster som knoppar över. Det är ju inte säkert att det bara är Stefan Holm som kommer sova i denna binge.Och varför inte lyxa till det med lite blomster.

Tjoppes kommentar när han kom ner i hytten och såg bäddningen och blommorna var; -Faan, va najs det ska bli att sova här!!! Och det kom från hjärtat. Nu var det lite för tidigt för sängdags så Tjoppe fick snällt hålla sig till tåls.

Men tids nog.

Ja och så mycket mer har vi inte byggt och fixat. Men det kommer...var så säkra!

Tut tut sa båten och så gick bryggan!

Tjoppe och Helena