Bollhav

Nu är fotbollssäsongen i gång för fullt. För vår del så märks det mest på att Örjans Vall ligger uppströms ett par kilometer från vår båt. Och då bollarna hamnar i vattnet så färdas de neråt och inte allför sällan så fastnar de intill vår skuta. Häromdagen så hade vi två bollar mellan skrov och kaj. En fin läderkula som någon säkert blev ledsen över att den stack mot Danmark. Och den andra var en liten anspråkslös plastboll. Kanske minst lika saknad den.Tidigare år så fiskade vi upp bollarna och hade dem ombord, men det började bli så många tillslut så nu får de helt enkelt ligga kvar i plurret. En tanke hade ju annars kunnat vara att sälja tillbaka bollarna och på så sätt hade vi ju kunnat finansierat vårt båtbygge.

Under den gågna veckan så har vi arbetat med relingen, förutom att vi haft fullt upp med allt annat i livet. Men vi hann med lite marint käk, och då inte sjömansbiff.Från Gudagott så inhandlades denna marina kotlett. 

Och se här:

Vi blev så glada när vi vaknade och gick in på Klart.se för att kolla in dagens väder. En sol skulle infinna sig hela morgonen och eftermiddagen och sen skulle det mulna på lite till kvällen. Solen ser ju på bilden tämligen klar ut. Och vad händer? Det vilar någon slags förbannelse över Halmstad och då speciellt Nissan. Ett stort svart moln har legat stationerat över båten hela dagen. Inte ens fem sammanhängande minuter så hade vi sol. Men på kvällen stämde prognosen bättre. Då var det mulet, precis som lovat. Det kom även ett par droppar regn från solen till Tjoppes mindre glada vokabulär.Något annat tråkigt som inträffat var att det kom en familj förbi båten. Nu är det inte tråkigt med familjer, men just denna familj som hade två barn i släptåg var riktigt besvikna på oss. Vi har tydligen förstört deras dag genom att avliva giraffen härom sistens. Nu hade barnen inget roligt mål längre längs deras kajpromenad. Vi låg inte på plus fast vi försökte sträcka på halsarna för att likna vår forne vän. Till faktum hör att giraffen var en lat jävel, han har mest kostat oss arbete. Det skulle skickas upp glass och annat stup i kvarten, och inte var han speciellt tacksam heller. Skulle inte förvåna oss om det är han som skickat molnet ovanför båten hela dagen som hämnd.

Men man kan ju se dagen som positiv ändå. Det har ju varken snöat eller haglat. Och de få stänk som kom från ovan var inte mer än att vi kunde bygga reling.Den gamla relingen får samma öde som giraffen. Helena bänder bort en bit av den något till åren komna relingen.Bitvis så satt relingen stadigt spikad i spanten. Men på andra ställen så kunde man lyfta hela relingen då spiken gjort sitt. Hög tid att ge båten en ny hållfast reling. Spantena är dock i mycket bra skick. Den nya relingen kommer att bultas fast i spanten samt att den kommer att plastas så det kommer att bli så starkt så.

Vi har innan vi byggde in brädgången lämnat ett brev till framtiden och en enkrona från 1972. Båten har en del bomärken vid detta laget. Och vad står det i brevet då? Ha ha...gissa det ni.Knasigt men roligt.Tjoppe vänder och bänder.Limma och skruva, limma och skruva..Sakta blir det bredare..Tjoppe provgår på relingen. Nu återstår bara en långsida och akterpartiet.

Vi bröt upp därefter för att hinna med lite kontor innan sängdags. Hemmagjord pizza stod på menyn och det blev tidig sänggång. Trötta var vi efter denna solfattiga dagen och efter att ha sågats vid fotknölarna av två barn för giraffens bortfälle.

Motvind i seglen!

Tjoppe och Helena

Tjoppe och Helena