En härlig helg i solsken

Vi har gjort en välbehövlig brejk, vi tog ledigt en helg för att fira våren och Helenas födelsedag med åka till småland. Här följer några fina bilder från vår helg på den ostliga sidan.Helenas familj förfogar sedan början på 60-talet över ett litet torp, där alla kusinerna har tillbringat sina somrar under uppväxten. På torpet står tiden stilla, avsaknad av vatten och el och med pump på gården och utedass, gör att här infinner sig lugnet. Vi hade en fantastisk vårsol som värmde gott mot husväggen.

Med batterierna laddade så åkte vi därefter västerut. Det behövs inte så många timmars vila och miljöombyte förrän man vill tillbaka till båten. När vi packat ur bilen så åkte vi ner en sväng till kajen.Tjoppe som ägnat tiden åt skylightbygget passade på att måla en sväng. Den gamla skylighten som vi tänkt använda var tyvärr för dålig. Så det blir en helt ny.

Under tiden passade Helena på att klä soffan. Efteråt blev det en provsittning.Så rätt beslutet var att få ner en riktigt soffa, bekvämligheten är viktig. I synnerhet med att åldern börjar infinna sig menar Helena som lagt ännu ett år bakom sig.

Sen blev det lite dammsugning, fika och några lister..Här har vi fått dit lite eklister runt klacken som döljer diverse rör.Och skåpsluckorna har fått magnetlås monterade.Inspektion och lite trevligt planeringssnack så åkte vi därefter hem. Nu har vi stakat ut målen de närmaste veckorna och det kliar i fingrarna att få sätta fart. Vi lär återkomma!

Medvind!

Tjoppe och Helena