Alternativa tävlingar..

Nu har vi kommit till det läget att vi börjat sätta igen däcket ovanför motorn. Nu hoppas vi inte att vi glömt något stort, för stort för vår nedgång vid lejdaren, som blir den enda och permanenta nedgången från och med nu. En lejdare är en trappa på båtspråk, för den oinsatte.Här har vi reglat upp och första skivan ska måttas in på plats.Och inne från maskinrummet, ovanför motorn där det nya taket hamnar, sätter vi upp brandsäkra skivor som vi gjort i resten av maskinrummet.Skönt, nu trillar man inte ner så lätt och det är ett under att ingen har gjort det hittills. Det har varit barn, gamla och fulla båten så möjligheterna har varit många. Nu har vi inte alls bjudit in någon onykter på båten, den varan har vi stått för själva.

I övrigt har det börja ske en förändring på kajen. Tall Ship Race närmar sig med stormsteg. Häromdagen så dök en himla massa bajamajor upp på kajen.Ett av Helenas barn var snabb i kommentaren kring detta.

 -Mamma, vet du att detta toaspektakel är ett alternativ till Tall Ship Race?! kom frågan.

Helena fattade inte galoppen och svarade; -Nä, jag fattar inte, vad har en bajamaja med tävlingen att göra förutom att besökarna ska kunna uträtta sina naturbehov.

 -Jo mamma, det här är också en tävling. Men det heter Tall Shit Race!!

Nu har man slängt fram säkert ett par hundra bajamajor vid det här laget, så nog blir det en långskitande tävling alltid.Och medan alla stressar runt för att få till dessa dagar oavsett det gäller skit eller skepp, så tar vi det hela med ro på vår båt. Vi jobbar enträget vidare med vårt projekt.

Och när de stora fartygen glider in i Nissan så lovar vi vara där med kamera så vi kan bjuda på några fina fartygsbilder. Men den dagen ligger inte vi kvar på vår ordinarie plats. Inte heller är detta lilla flytetyg kvar i Hamnen under Tall Ship/Shit Race.En liten privatbåt på 85 meter har lagt till strax framför vårt fartyg. Vår båt som brukar vara så gott som den största i hamnen blev helt plötsligt väldigt liten.

Skepp och Hoj

Tjoppe och Helena