Jungman Janssons Frestelse

Med en ny kamera så blev det en trevlig juldag, med en uppfriskande promenad, mera god mat och lite jobb på båten. Passade på att ta lite kort runt omkring på vår skuta och bjuder här på ett potpurri från vad kameralinsen såg.Ännu en dag med tämligen varmt väder, men solen orkade inte riktigt lysa lika mycket som dagen innan.Litet test med vidvinkelfunktionen på kameran, detta ska givetvis utforskas närmare.

Ett litet besök i vårt badrum..En designad värmeljusstake som var en julklapp passade alldeles förträffligt i badrummet. Vi provade tända ljuset på kvällen och varje toalettbesök blev betydligt trevligare än annars.Ett besök i vår salong, sedd från fören sätt.Vinflaskorna fick stå ut med att vi tände upp för lite fotografering. Till vänster så ska vi ha ett skåp som den höj och sänkbara TVn ska bo i. Till höger så ska det till med ett par små soffbord. Lampor och el står högt på agendan. Och vår kamin, ja den syns tyvärr inte på bilden.Salongen när vi släckt ner och bara golvbelysningen är på. Det känns nästan som att gå på en landningsbana med ljusen på sidorna.

Den främre hytten..Vi är på jakt efter passande möbelbeslag, och har inte hittat det vi söker ännu. Och tittar man noga på bilden så ser man våra nya nattduksbord. Jo lite snickrat blev det allt under julhelgen.Stora hytten sedd lite från sidan.

Ja detta var lite av vad som finns att finna under däck. Lilla hytten är inte tillräckligt iordningställd för att få platsa på en bild här. Och sen så finns ju maskinrummet på andra sidan skottet, bakom badrummet och lilla hytten.

Ovan däck håller vi på med som bäst, med lister, fernissande av trösklar och inom kort så ska sittgrupperna komma på plats och räcket kring trappen. Baren och köket blir det sista på insidan. Men sen finns såklart detaljer kvar. Många många detaljer...

Några bilder från färdigställandet av nattduksbordena.Här snickras det för glatta livet. Och vi passade samtidigt på att stuva ner lite lådor med sällan-saker under sängen.Smart liten öppning där man kan lägga in sin bok och mobiltelefon. På sjön ska man kunna surra och sjösäkra allt.

Vi ville trots flitet inte förta oss denna dag. Så vi rundade av ganska tidigt med att äta Jungman Janssons Frestelse. Den gick inte av för hackor. Och till det julöl, en lilling och en knäcke med lagrad ost. Så lite en har så gött en mår.Mmm..och efteråt så klappade vi oss på magen och kom överens om att nästa år, ja då får vi nog tagga ner lite vad det gäller fikabröd och mängden mat. Annars kommer vi inte orka färdigställa båten.Sen blev det lite film innan vi gick och la oss. Man kan ha det rätt så bra fast båten är långtifrån klar.

Jungman Jansson på besök!

Tjoppe och Helena