Städ och plock och nys och frys..

Vi började morgonen med att bygga visuellt. Det blev en lång morgon i sängen då Tjoppe var fortsatt risig, så vi låg länge och pratade båt och nästkommande steg. Men att bygga i tanken gör ju inte någon större skillnad i verkligheten, om man nu inte använder tanken som planering och förberedelse för det verkliga bygget. Vi gick upp och åt en trevlig frukost och sen ville Tjoppe trots huvudvärk och värk i kroppen ändå åka ner till båten.

Sagt och gjort, vi kom ner först vid 14-tiden. Målet var att hinna plocka och röja lite. När vi städat undan kändes det mycket trevligare. Man hittar alla verktyg och man snubblar inte på allt som ligger ivägen. Maskinrummet börjar se riktigt prydligt ut trots avsaknad av vatten- och skittankar.En kompis som kom förbi frågade lite förundrat när han tittade ner om vi ska bo i maskinrummet. Jo det hade nog kunnat fungera om vi bara var 1,40 långa och tog varsit bås och struntade i att lägga i tankarna. Kompisen hade syftat på att det såg så rent och prydligt ut, med fernissad durk och snygga kantlister och så. Själva så har det hela tiden varit givet att en båt är i första hand en båt. Styrning och maskin ska först fungera före en snygg salong och varför inte göra maskinrummet bra när man ändå lägger ner energin. Glada blev vi dock för komplimangen.

Maskinrummet sett från lite olika vinklar..Båsen på styrbords sida.Babords sida, pannan syns lite  och där har Tjoppe börjat titta på rördragningarna..Akterväggen..Motorn..Tjoppe har börjat dra rör mellan badrum och maskinrum..Lejdaren upp från maskinrummet..Maskinrummet sett från däck. Här ska däcket senare läggas igen när tankar kommit på plats.Vi städade även undan en del på däcket, skönt att få tillbaka lite yta..När vi hade städat klart så började Helena att grundmåla en massa pärlspont som ska sitta i taket under däck. Vi kommer att måla dessa klara före vi sätter dit dem. Alla som målat upp och ner och fått färg rinnande utefter penseln vet att detta är ett klokt drag, även om man får gå tillbaka och dutta lite med färg efteråt.Helena var pigg och hade hög fart..Tjoppe däremot kämpade på..En fin ekbit kommer att ta plats plats i maskinrummet med cirkulationspumpen på..Tjoppe fräste kanterna..Och oljade biten..

När detta var gjort så sa Helena; -Nu åker jag hem och lägger dig, du ska ligga i sängen och ingenting annat.

Men innan Tjoppe kröp i säng så serverade Helena, som fortfarande var pigg, en trevlig lammgryta med en krämig potatisgratäng.Mmmm....gott. Sen bäddade Helena ner en febrig Tjoppe i sängen.

I bingen!

Tjoppe och Helena