Repetativa sysslor

Ibland funderar man på varför det blev en sådan stor båt att renovera, speciellt med totalt fyrahundrameter pärlspont till tak och dessa ska strykas på färg tre gånger. Eller att en brädgång som är tjugometer lång kan vara åttio meter, för man får plussa på styrbord och babords sida och den består av en in- och utsida. För att inte tala om att måla måla måla...En liten båt som denna hade varit gjord i ett nafs..

Men så finns det andra stunder, då man upplever att vår skuta är i minsta laget. Hur man ska få in ett handfat som bara måste få plats, och att man vill ha större tankar för färskvatten och avlopp än vad som ryms på båten som exempel.

Lite ointressant blir det även att dokumentera samma sysslor i inlägg efter inlägg. Men nu börjar vi nå slutet på innertaket. Vi har börjat sätta upp tak i salongen..Vi varvar detta med dels att måla ny pärlspont vartefter uppe i verkstan..Och så målar vi i lilla hytten på väggarna. Halvvägs har vi kommit med sista lagret färg. Därefter går vi över till hytten i fören, där taket nu är klart, för att få färg även där. Nu börjar det bli stooora ytor..

Och medan vi håller på så går diskussionerna, alltid om något trevligt. Denna kväll så föll temat på namn, vad vi ska kalla våra hytter. Det vanliga är att det blir Captain´s Cabin och andra liknande namn. Vi försökte komma på några andra, mindre vanliga, fast det visade sig vara svårt. Dock slog det oss att vi skulle kunna kalla hytterna för de respektive öar vi växte upp på som barn, Stegesund och Rindö. Eller kanske inte...vi var även inne på att plocka något från litteraturen. Där finns många, Jungman Jansson, Kapten Nemo, Jack Sparrow... När vi hade jobbat klart var vi inte ett dugg klokare på namnfronten. Snarare tvärt om, och Captain´s Cabin stod sig fortfarande högt, hur vanligt det än må vara. Vi får kanske utlysa en förslagstävling bland våra läsare istället...

Nöjda gick vi hem, trots det repetativa arbetet och åt hemmagjord pizza med chorizo och oliver. Kommande arbetsdagar väntas...mer måla och innertak!!!


Hej Lokrantz, skål! Den härligaste lukt
av tjärad hampa strömmar ur affären
där du i dunklet kämpar mot en bukt
uppå en tross som ständigt ställer sig på tvären,
men snart blir sträckt och smidig nog, jag tror.
Jag hälsar dig, skeppshandlare och bror!
Din gyllne skylt i junisolen blänker,
i skuggan jag min hyllning åt dig skänker.
//Evert Taube


Tjoppe och Helena