En rätt så trevlig dag

Vi tog det lugnt på morgonen, kylan utanför fönstret inbjuder inte till morgonaktivitet utomhus. Istället dukade vi fram en härlig frukost med rostat bröd, goda marmelader, te och färsk grapefrukt. Efter vår långsittning så hoppade vi i arbetskläderna, drog upp jackorna ordentligt i halsen och steg ut. Och det var underbart skönt, inte alls så kallt som det varit tidigare...eller så har man vant sig.

Nere på kajen var allt vitt, som vanligt.Vi har lagt lite tid på att peta undan ny is som bildas runt båten. En båtgranne har haft problem med isen, båten har frusit fast och gett båten en hygglig slagsida. Nu har de kämpat på i dagarna två och fått båten på rätt köl igen.Tjoppe står på isen och hackar is. Fast det är inte så farligt som det ser ut, under isen han står på så döljer sig Jenny II, vår flotte.All is mellan båt och kaj är väck.

Med kalla tår och fingrar hoppade vi in på båten, och ner i värmen. Tänk om vi inte haft golvvärmen i år, då hade man fått klä sig med en massa jäklaranamma igen. Fast det konstiga är att det mesta går, man rättar in sig efter verklighet och förutsättningar.Framme i fören håller vi så sakta på att bygga upp sängstommen. Två hjärnor och en stunds diskussion så fortsatte Tjoppe själv med sängen. Helena gick in i salongen.Mera färg, man kan bli knasig av allt målande. Näst sista lagret på långsidorna stod för dörren.Nymålad vägg och bild på nya klinkerplattan som kaminen-klacken ska kläs med.

När vi höll på som bäst så knackade det uppe på dörren. En kompis som inte varit förbi på ett halvår hade dykt upp. Det gav oss en välbehövlig paus, besöken duggar inte tätt så här års i mörkret och kylan. Kompisen var impad, jo dyker man upp var sjätte månad så har det hänt en del, det kan om inte annat bloggen påvisa. Det blev en trevlig stund och kompisen levererade även en liten rolig idé som vi nu grunnar på. Vi konstaterade att så skönt att man inte alltid är ensam om allt, idéer och lösningar inte minst.

Lika fort som kompisen hade kommit så var han helt plötsligt borta igen. Vi fortsatte med vårt.Tjoppe visar Helena den lilla list som ska sitta i skarven mellan golv/däck och vägg. Mumma för ögat, helt klart så gör dessa små arbeten sådan skillnad för slutresultatet.Måtta och mäta, sängstommen börjar ta form..Vi bröt upp och åkte och tog en fika, ett break sitter aldrig fel. Utan en tanke på Beach 2011 så satte vi i oss Semla och Lussebulle, men å andra sidan så är det väl ingen som ser oss på stranden direkt. Nä bonnabränna är mer vår melodi.Helena som var klar med målandet kom och hjälpte till. Vilken tur att vi märkt ut var golvvärmeslingorna går!Tjoppe reglar upp. På sidorna ska det rymmas en garderob på vardera sidan och under sängen ska det rymmas ett par lådor. Det gäller att nyttja alla vrår när man är på båt, och allt måste kunna stuvas när man är ute till havs.

Nöjda bröt vi upp för dagen, en rätt så trevlig arbetsdag konstaterade vi.

Vind för Våg!

Tjoppe och Helena