Vi snackar lite skit

När vi håller på med vårt bygge så blir det mycket snack runt omkring. Nog för att vi har ritningar med de ligger som en grund, men detaljerna är inte alltid satta och sen ändrar sig förutsättningarna lite grann vart efter. Nu när vi håller på med aktersidan av styrhytten och att ena delen kommer innehålla en toalett så blir det mycket skitsnack. Och då menar vi bokstavligen. På väg till en av stadens affärer för att inhandla lite mer material så gick munnarna varma om vilket skitsystem vi ska ha på båten. Och det blir en "riktig" toalett trots att det är på en båt. Dock blir det med en kvarn och entumsrör innan skiten hamnar i tanken....osv..ja ni fattar. Men innan vi kommit fram till ett beslut så har denna skit diskuterats hit och dit.Det här blir då den berömda toaletten som Helena här provar (på låtsas alltså). Den kommer innehålla en toalett, ett handfat (ett väldigt litet sådant), spegel och ett fönster ungefär. Och med en deltagare däri så är det sen fullt.Innan vi lägger klinker så ska vattentäta skickt skydda golvet. Här håller Helena på att stryka på första lagret primer.Och så här ser det ut efter ytterligare ett par strykningar och ett lager vattentätt elastiskt tätmembran. Eftersom dörr och karm kommit på plats så har vi placerat en fläkt därinne som skydd från kylan och för torktidens skull.Om Helena fick skitgörat så blev Tjoppe skickad på dörren. Karmar och dörrar monterades.Dörren passar, utmärkt konstaterar Tjoppe.Därefter täcktes övriga ytor med plywood. Styrhytten ska vad det lider plastas.
Och i verkstan väntar våra fönsterglas och ramar. Ramarna är de gamla befintliga från båten. Men glaset var enkelt och slitet så vi har lämnat in för tillverkning av nya glas. Nu är det som kassetter med treglas som ska monteras med ramen på styrhytten.En fruktstund blev det sen på däck. Det blev varsin bapelsin. (I somras när vi plastade båten så var det något inlägg på radion, där något barn skulle gissa på en frukt som börjar på "B". Ulf Elwing frågar gång på gång och ger ledtrådar på en banan. Men barnet kommer inte på ordet och ledsnar totalt och vräker då ur sig:  -Bapelsin Gubbjävel!)

Efter vår bapelsinstund så gick vi ner i lastrummet och tog ett snack om vår blivande ventilation, väggar och golv. En kompis som också har båt sa för någon vecka sen att allt krymper för man kan inte bygga utåt på en båt utan bara inåt. Och det blir inte så mycket kvar då när man är klar. Och det var sanna ord för vi blev väldigt fulla i skratt när vi insåg vad som blir kvar. Golvet ska ju läggas i våg (man vill ju inte ligga och sova i en backe) och då behöver takhöjden vara tillräcklig. Sen ska det bli ventilation mellan spanten och ner bakom väggar och under golv och sen ska det isoleras också. Och nu har vi planen klar och ja, det kommer att få plats mer än två dvärgar därnere. Det blir mycket skratt under våra planeringsmöten och våra två dvärgar blev då ett myntat uttryck för hur lång och hur många man kommer att få plats med. Men våra blivande gäster kan vara lugna, även den som är 1,90 kommer kunna hälsa på och ni andra av längre sort får glatt ducka lite (eller sitta). För det är ju en båt trots allt. Skulle vi dock på riktigt få två dvärgar som kom och bokade in sig så kan vi lova att skrattsalvorna inte kommer att lägga sig på ett år eller två...


Efter ett mycket munter dag på båten så åkte vi hem och åt ugngrillad kyckling med en fantastisk timjansås till och hemmagjord klyftpotatis. Vi åt alldeles för mycket och somnade gott.


Kliva ombord!

Tjoppe och Helena