Durkglädje

En helt fantastisk vårdag blev vi bjudna på under vår byggarsöndag. Som rutinen numera bjuder så blev det korvgrillning på kajen. Goda kryddkorvar och för en gång skull så frös vi inte utan solen värmde våra ansikten från en klarblå himmel.

Vi tog det ganska lugnt på morgonen, sommartiden hade infunnit sig och då blir man ju ändå sen med en timme kan tyckas. Så vi åt lite frukost hemma i lugnt och ro innan vi gav oss av. Vi tog med ett par ventiler som vi haft i förrådet hemma, samt ramarna till de gamla fönstrena som suttit i styrhytten. Vi måttade med båda för att se vilka som blir snyggast att använda. Vi ska upp med två nya fönster på vardera styrhyttssida. Vi hade båda trott att ventilerna skulle vara snyggare men så blev det inte. Rörande eniga var vi om att den gamla ramen gjorde sig bäst. Nu ska nytt glas fixas och ramarna ska slipas och målas.

Vi hämtade även de första färdigfernissade durkarna och lyfte ner dem i maskinrummet. De satt som en smäck och vi började ana resultatet.Här lyfter vi ner den första durken. Glädjen går inte att ta miste på.De två stora bitarna durk ligger längst upp mot skrovsidorna. Här är det inte full ståhöjd utan på dessa durkar ska vi ställa diverse tankar på vad det lider. Tankar för vatten och avlopp, värmepanna och en tvättmaskin med mera.Helena tog med sig jobbet ut i solen denna vackra dag. Rengöring och målning av motordelar fortsatte. Fantastiskt skönt utejobbarväder och Helena kunde på kvällen konstatera att hon fått färg i ansiktet efter en lång dag i solen.Härliga vår!

Inne under tak höll Tjoppe på för fullt med styrhytten. Golvet börjar ta form.När vi kommit så här långt så behövdes slangarna till styrningen torkas rena och fina..Och så här långt hade vi kommit innan vi bröt upp för dagen..Vi avslutade dagen med att städa upp på däck. Sopade och plockade upp allt virkesspill. Vi kände oss fantastiskt nöjda med dagens arbete. Nu börjar vi se resultat efter många månaders slit (sisådär 15 månader ). När vi kom ut från båten så hade det börjat skymma och månen visade sig. En smal månskära sken från en djupblå himmel. Vi gjorde något vi faktiskt väldigt sällan gör. Vi beställde hem pizza och slapp såväl matlagning som disk. Vi kände oss värda den lyxen.Ro i hamn!

Tjoppe och Helena