ANFÄKTA OCH ANAMMA!

Vi har jobbat på med ompallningarna och med att plasta och måla de nya ytorna som kommit fria. Dock hade vi ett elände med den sista biten av kölen. Den är järnskodd och där ville inte plasten och glasfibern fästa.  Kanske för att järnet var kallt, eller för att den har en skarp kant som gör att det kommer luft innanför. Vi svor till den milda grad att Kapten Haddock hade varit imponerad!

- ANFÄKTA OCH ANAMMA, BOMBER OCH GRANATER, ERBARMLIGA PLATTFÖTTER, KRABBSALTADE TÅNGRÄKOR, SABOTÖRER OCH PESTRÅTTOR, STORMAR OCH ORKANER OCH TUSEN TYFONER!!!!

Kapten Haddock hade en bred vokabulär och den dagen det krånglade som mest kom de väl till pass. Vi fick åka hem sent kvällen med outrättat ärende och middag serverad först klockan elva på kvällen. Dagen efter så gav vi oss på ytan igen, vi spacklade upp och slipade innan vi fortsatte och plasta och vi fick till slut till det.Här är den lilla biten som krånglat. På bilden är den ännu oplastad och vi anar inte vad som väntar oss. Nu sitter där minst sex lager plast som gjutet! (Skäms på dig lilla stycke!)

Dagen efter det vi haft hjälp av Tom så skulle Helena fortsätta måla. När hon kom runt akterpartiet med sin målarspann så hade någon varit där och klottrat!Undrar just vem den skyldige är!!? Vi skrattade gott för vi hade inte upptäckt det förrän dagen efter. Nu är det övermålat med svart och ingen kan ana vad där stått (Och vi som trodde var vi var bäst!)

Vi har även tittat på våra sjövattenintag. Vi har tvättat dem och beställt nya kranar. De är i mycket gott skick men ett par nya kranar och lite färg på kommer att få dem som nya.Snart kan vi montera tillbaka dem på båten!

Förutom den lilla fadäsen med plastandet av kölen så är vi väldigt nöjda med vårt arbete och vad vi åstadkommit. Att vi till faktum har plastat ett helt fartyg, för hand! Inte illa. Det har gått åt närmare två ton plast och vi känner oss starka som björnar efter allt hoppande på byggställningar och rollande av plast och färg.

Med endast en vecka kvar så är vi nu i slutskedet och har kommit in på upploppet. Nu är det inte långt kvar! Heja, heja heja!


Krabbsaltade tångräkor!

Tjoppe och Helena